Om oss

På Randers Tegl Syd AB drivs vi av ett genuint intresse och tycke för tegel och vårt mål är att konstant utveckla branschen framåt. Tegel är ett fantastiskt material som är vackert både idag och om 150 år. Det är även hållbart inom flera aspekter, 100 % naturligt, väderbeständigt, låg miljöpåverkan, litet underhåll för att nämna några. Med vetskap om detta är det en sann glädje att varje dag få vara med och skapa nya spännande tegelbyggnader som kommer att älskas av generationer framöver.

Vi på Randers Tegl Syd AB har huvudkontor i Bara utanför Malmö. Vi säljer tegel från Skandinaviens största tegelleverantör Randers Tegl-gruppen. Randers Tegl-gruppen grundades 1911 av Carl Piper och har sedan dess varit ett familjeföretag drivet av familjen Piper. Våra tegelbalkar produceras av Bara Prefab på balkfabriken i Bara. Tegelbalkfabriken grundades 1999 av Bara Mineraler och stora delar av produktionspersonalen har rötter i tegelindustrin. Deras långa erfarenhet är en stor tillgång för oss. Tegelbalkfabriken "Bara Prefab" är en bifirma till vårt moderbolag Bara Mineraler som har sitt huvudkontor tillsammans med oss i Bara. Bara Mineraler arbetar med odlingssubstrat för yrkesodling samt specialdesginade substrat för odling i städer där tuffa miljöer ställer extra höga krav.

I Bara hittar ni även vår utställning med fasad-, tak-, och marktegel som är öppen dygnet runt, 7 dagar i veckan. Ni är alltid varmt välkomna till oss i Bara om ni vill titta på utställningen eller har frågor om tegel, vi hjälper gärna till att lösa era problem!